Vad är fasciavågsbehandling? Läs detta! 

En relativt ny unik behandlingsform inom friskvård och massage. Det är en skön, effektiv och skonsam behandling genom vibrationer av bindväv, muskulatur och nervvävnad. Kroppen består av ca 60% vatten och det bildas en djupgående vågrörelse från maskinen som sprids i de djupa muskel- och bindvävslagren. Behandlingen är ofta smärtfri, men kan kännas i områden som är mycket spända. Ofta märks ett positivt resultat på en behandling, men beroende på att alla människor har olika utgångsläge och förutsättningar är det också individuellt hur snabbt och bra resultat det blir. 

Behandlingsmaskinen arbetar med muskler, nervsystem och fascia på ett effektivt men skonsamt sätt. Fascia är allt som finns under din hud och hänger samman i alla olika strukturer, utan början eller slut. Djupvågorna sprids i fascian, genom hela kroppen och når stora områden på kort tid. Vågorna skakar loss späningar och låsningar i fascian och muskulaturen vilket ökar rörlighet och mjukhet samt förbättrar flödet i lymfa/lymfkärl och kapillärer.

Massagen hjälper till att öka cirkulationen så syre kan transporteras till muskelfibrer och bindväv på cellnivå i kroppen, samt transportera bort slaggprodukter. Jag använder maskinen som komplement till Klassisk Svensk Massage i mina behandlingar, som anpassas till varje enskild individs behov och önskemål. Alla är vi unika och har olika behov och förutsättningar. 

De senaste årens forskning visar att fascia har en mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott. Fascia är ett nätverk av bindväv utan början eller slut som omsluter i princip allt i kroppen - från muskler och skelett, till organ och celler. Om fascia klibbar ihop och blir inflammerad kan det leda till att vi får svårt att röra oss och att vi får ont.

Mer info finns på www.fasciaguiden.com  Här finner du massor med information från Fasciaklinikerna om den nya forskningen, filmer och intressanta poddar! Rekommenderas varmt!

FASCIAVÅGSBEHANDLINGEN ÖKAR RÖRLIGHETEN I KROPPEN

FASCIAVÅGSBEHANDLINGEN ÖKAR RÖRLIGHETEN I KROPPEN

Dela den här sidan