C-tränare i sportkörning

Kajsa Dortealyst/Danmark

Kajsa Dortealyst/Danmark

NYTT 2019!! Jag har valt att inte uppgradera och betala min licens till Svenska Ridsportförbundet som c-tränare i sportkörning, då jag inte längre prioriterar tränaruppdrag.

OBS! Jag är fortfarande intresserad av att träna dig och din häst i ridning, med inriktning på grundläggande westernridning. Ett fantastiskt bra sätt att lägga grunden i ridningen oavsett vilken "typ" av ridning du tänker fortsätta med! Frågor och undringar?? Kontakta mig gäna!

Vad kan jag hjälpa Dig med?

Jag håller träningar i sportkörning, tömkörning och ridning. Jag reser gärna ut och håller träningar, även längre bort. Det kan vara helgkurs, kväll eller om det är i närheten av Arvika vardagar. Det kan vara körning med inkörda hästar eller tömkörning av ridhäst/ponny. När det gäller ridning har jag erfarenhet upp till och med LA vanlig dressyr och westernridning på SM nivå. Det spelar ingen roll om du rider "vanligt" eller westernridning. Min filosofi är att grundarbetet är det samma för att få en stark och bärgig ridhäst/körhäst. Här kan jag också dra nytta av min utbildning som Hälsocoach! Jag jobbar coachande med kusken/ryttaren för hitta verktyg till att få fram det bästa i hästen, med målet att ekipaget ska bli en harmonisk helhet! Sedan kan ditt mål vara att tävla eller att träna för att utvecklas tillsammans utan att tävla. Du väljer ditt mål, jag försöker hjälpa dig på vägen!

Välkommen att höra av dig med Dina önskamål så kommer vi överens om upplägget!

Biografi.

Jag har tävlat i sportkörning i mer än 20 år, enbet upp t.o.m. svår klass (SM) och par i medelsvår klass. Första körkursen var 1989 på Strömsholm. Då väcktes det stora intresset för körning. Speciellt parkörning! Vi hade två fjordhästar och började köra par. Några år senare startade vi Sörtomta Hästgård, byggde ridhus och drev rid och körskola. Jag gick utbildningar på Strömsholm i Pedagogik och Hästkunskap. Senare började jag med westernridning och tävlade olika hästar. Bl.a. mitt Quartersto Docs Lily Gal. Vi tävlade i 2 WRAS SM och 2002 vann vi både Versatile  Horse och Western Riding klassen. Sista året med ridskolan la vi om verksamheten till westernridning.

Genom åren har jag vidareutbildat mig i både körning och ridning för olika kända tränare. Som auktoriserad c-tränare i körning går vi årligen på vidareutbildningar. Det har varit både för svenska och utländska tränare. Under min tid i Skåne red jag regelbundet för en mycket bra tränare/dressyrdommare. Några av mina tränare har varit: Per Larsson - westernridning, Jaana Huuhka - Natural Horsemanship, Nicke Pålsson- sportkörning, Christer Pålsson - Sportkörning, Ulla-Britta Meijling - riden dressyr

SM GULD! på Grevagården

SM GULD! på Grevagården

DJUPVÅGSBEHANDLING PÅ HÄST

Djupvågsbehandling är en ny effektiv behandling av fascia/bindväv som effektivt och skonsamt ökar hästens rörlighet och släpper på värk och muskelspänningar.

Fascia är ett nätverk av bindväv utan början och slut och det omsluter i princip allt i kroppen – från muskler och skelett, till organ och celler. Om fascia klibbar ihop eller blir inflammerad kan det leda till problem med hästens rörelseapparat, att muskler blir spända och att hästen får ont.

Djupvågsmaskinen AtlasMaroonOne arbetar med hästens muskler, nervsystem och fascia på ett effektivt men skonsamt sätt. Djupvågorna sprids via kedjor av bindvävsstrukturer genom hela kroppen och hästens stora muskelmassa och glidytor i fascian gör att djupvågorna når stora områden på kort tid. Djupvågorna skakar loss spänningar och låsningar i fascian vilket ökar rörlighet och mjukhet samt förbättrar flödet i kroppen.

Springer fortare, hoppar högre och mår bättre

Det huvudsakliga syftet med Djupvågsbehandling är att öka hästens rörlighet, smidighet och avslappning. En rörlig häst mår inte bara bättre, den har lättare att prestera och återhämta sig.

Ökad rörlighet och avslappning leder till minskad värk och färre spänningar i muskler och bindväv, cirkulationen förbättras och flöde av vätskor i vävnaden ökar och koordination och takt förbättras.

Djupvågsbehandling används idag inom alla tävlingsdiscipliner och har lett till att dressyrhästar blivit mjukare, travhästar sprungit fortare och att hopphästar hoppat högre. Men framför allt tycker hästarna att behandlingen är skön, och att det är trevligt att bli så väl omhändertagen.

DJUPVÅGSBEHANDLING AV HÄST

Pris tillsvidare 600,- inkl moms (ca 1 tim)

+ reseersättning 

TRÄNING RIDNING OCH KÖRNING 

Ring mig för bokning tel. 0761-788 545 Jobbar med träning, tider efter överenskommelse!

Prisexempel: 60 min 600,- inkl moms  Reseersättning tillkommer.

Innehar f-skatt. Betalning med Swish,kort eller kontant.

Dela den här sidan